Unishore BedrijfskledingATP InstoneMekosBDOSBM OffshoreSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingALFAGOMMAKabelWartel - HummelXylem Water Solutions Nederland BV

Nieuws

 • Proef met walstroom voor kleine zeeschepen in Rotterdam

  Vandaag start de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam een proef met walstroom voor kleine zeeschepen aan de Parkkade. Zo hoeven de schepen hun dieselgeneratoren niet meer te laten draaien voor stroom. Dat scheelt luchtverontreiniging en geluid. De proef duurt ongeveer vijf maanden. Tijdens deze periode worden vijf verschillende systemen getest. Wat betreft omvang en […] The post Proef met walstroom voor kleine zeeschepen in Rotterdam appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Bouw dienstenhaven bij Nieuwe Sluis Terneuzen gestart

  Met het luiden van de scheepsbel is op woensdag 11 december het officiële startsein gegeven voor het werk aan de dienstenhaven van de Nieuwe Sluis in Terneuzen in North Sea Port. De dienstenhaven wordt straks gebruikt door maritieme dienstverleners die een directe band met het sluizencomplex hebben. De haven wordt 385 meter lang en op […] The post Bouw dienstenhaven bij Nieuwe Sluis Terneuzen gestart appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • MO4 en Seaqualize winnen Offshore Wind Innovation Award 2019

  Op 11 december is voor de 3e keer de Offshore Wind Innovation Award uitgereikt voor het meest innovatieve project van een start-up of scale-up in de offshore windindustrie. Tijdens de Q-meeting van Van Oord en Siemens Gamesa wist Seaqualize de meeste stemmen van de 240 aanwezigen in de wacht te slepen. De prijs van de […] The post MO4 en Seaqualize winnen Offshore Wind Innovation Award 2019 appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Oil Up After Trump Approves Trade Deal

  Oil rose to the highest level in almost three months after U.S. President Donald Trump signed off on a partial trade deal with China.

 • Rotterdam Port Fund investeert in Fleet Cleaner

  Investeerder Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in Fleet Cleaner, een in Delft gevestigd bedrijf dat met behulp van zelf ontwikkelde robots de huid van zeeschepen ontdoet van aangegroeide algen en ander vuil. Met de deelname in Fleet Cleaner ondersteunt Rotterdam Port Fund verdere groei en internationale uitrol. De schoonmaak van de scheepshuid kan […] The post Rotterdam Port Fund investeert in Fleet Cleaner appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • “Wachttijd Prinses Beatrixsluis nagenoeg nul”

  Nu alle 3 de kolken van de vernieuwde Prinses Beatrixsluis in bedrijf zijn, kijkt Rijkswaterstaat trots terug op een bijzonder project. Anné Middendorp: “Het is geweldig dat de wachttijd nagenoeg tot nul is teruggebracht. Ook als het spitsuur is voor de grote schepen, tijdens vloed, kunnen ze gewoon doorvaren.” Dat betekent niet dat Rijkswaterstaat achterover […] The post “Wachttijd Prinses Beatrixsluis nagenoeg nul” appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Aramco Reaches $2T Goal

  Saudi Aramco jumped for a second day, pushing the oil giant's value beyond the $2 trillion mark.

 • ABP koopt meerderheidsbelang in megawindpark Merkur Offshore

  ABP neemt via haar belegger APG een belang van 64 procent in Merkur Offshore, een groot offshore windpark in de Duitse Noordzee. Dit onlangs opgeleverde windpark, met een vermogen van 396 MW is volledig operationeel en levert voldoende duurzame energie voor zo’n 500.000 huishoudens. De belegging past in de ambitie van ABP om de overgang […] The post ABP koopt meerderheidsbelang in megawindpark Merkur Offshore appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Groningen heeft volledig elektrisch inspectieschip in de vaart genomen

  Koninklijke Niestern Sander heeft vandaag het nieuwe inspectieschip de ‘PW18’ opgeleverd aan de Provincie Groningen. De PW18 is een volledig elektrisch aangedreven inspectieschip die een volle werkdag CO2-neutraal kan varen. Het inspectieschip wordt ingezet voor toezicht, handhaving en begeleiding van scheepvaart en evenementen op het water. De provincie Groningen en scheepswerf Koninklijke Niestern Sander zijn […] The post Groningen heeft volledig elektrisch inspectieschip in de vaart genomen appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

 • Nieuwe laagzwavelige bunkerolie populair in Rotterdam

  De nieuwe laagzwavelige bunkerolie VLSFO (Very Low Sulphur Fuel Oil met maximaal 0,5 procent zwavel) is in twee maanden heel populair geworden in Rotterdam, de grootste bunkerhaven van Europa. De helft van alle verkochte bunkers in november was VLSFO. Dit blijkt uit de bunkermeldingen die gedaan zijn via de TimetoBunker app van het Havenbedrijf Rotterdam. […] The post Nieuwe laagzwavelige bunkerolie populair in Rotterdam appeared first on Maritiem Nieuws.nl.

meer nieuws